Ми допомагаємо дітям з інвалідністю стати самостійними

суботу, 4 лютого 2017 р.

Городские власти уничтожают центр реабилитации детей-инвалидов "ШАНС"

Новини Білої Церкви 9 лютого 2017, 00:59
Новини Білої Церкви: Городские власти уничтожают центр реабилитации детей-инвалидов ШАНС
В то время когда в других городах такие центры развиваются. В нашем городе местные власти целенаправлено лишают детей-инвалидов всеш ШАНСов!
www.youtube.com/watch?v=QqdmRnJxYbo
Открытое письмо:
Білоцерківське міське товариство дітей-інвалідів та їх батьків «Аюрведа»
вул. Східна, 34, м. Біла Церква Київської обл., 09108,
aurveda.bc@gmail.com Вих. № 46 від 04.02.2017 р.
Президенту України Петру Порошенко
Глові Адміністрації Президента України Ігорю Райнін
Уповноваженому Президента України з прав дитини Миколі Кулеба
Уповноваженому Президента України з прав людей з інвалідністю Валерію Сушкевичу
Копія Білоцерківському міському голові Геннадію Дикому
До Вас звертаються батьки, діти яких мають інвалідність і відвідують Білоцерківський центр соціальної реабілітації змішаного типу для інвалідів і дітей-інвалідів «Шанс».
Більшість наших дітей мають тяжкі вади здоров’я і отримували у «Шансі» медичні, психологічні, педагогічні, трудові, фізкультурно-спортивні, соціально-побутові послуги. Діти наші виростали і відповідно до їхніх нових потреб створювалися нові послуги. Та ситуація змінилася декілька років тому, після переходу Центру «Шанс» у підпорядкування управлінню соціальної політики. Звільнилися лікарі, закрилися деякі програми.
В центрі «Шанс» фактично знищена медична реабілітація, закрита програма раннього втручання, в якій надавалась висококваліфікована допомога новонародженим дітям. Завдяки програмі раннього втручання більшість дітей із групи ризику позбувалися загрози інвалідності. Чому закрили цю програму? Кому вигідно, щоб кількість дітей з інвалідністю збільшувалася? Ми розцінюємо такі дії як злочин проти дітей.
За положенням центр повинен надавати допомогу і дорослим інвалідам згідно Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні». Частина наших дітей виросла і вже дорослими вони не можуть отримати реабілітаційних послуг у «Шансі». Причому наголошуємо – комплексу послуг. Але замість розвитку такого комплексу програми скорочуються, замість залучення навчених фахівців для допомоги дорослим людям з інвалідністю чиновники міськради не знайшли нічого іншого, як поєднати в одній будівлі центр реабілітації людей з інвалідністю з Територіальним центром для надання соціальних послуг населенню.
Ми обурені діями міського голови Дикого Г. А. та начальника управління соціального захисту Велігорської Т.О., які спочатку втаємничено намагалися передати площі медичного відділення центру «Шанс» міському територіальнму центру. Ми – батьки – виступили категорично проти цього рішення, а особливо проти того, що це відбувається з повним ігноруванням людей, які своїми руками фактично створювали цей заклад і наповнювали його смислом, обладнанням, досвідом, навчанням персоналу тощо.
Становлення і активний розвиток центру «Шанс» відбувався завдяки активній підтримці, позабюджетному фінансуванню через залучення грантів та спонсорської допомоги, що здійснювало Товариство дітей-інвалідів та їх батьків «Аюрведа», яке фактично створило центр у партнерстві з міською владою. Саме завдяки активістам товариства «Аюрведа» були створені прекрасні умови для дітей, закуплене обладнання, транспорт, оплачене навчання фахівців центру (в тому числі за кордоном), встановлені партнерські зв’язки зі спонсорами та реабілітаційними установами багатьох країн Європи та США.
Ситуація, що склалася в центрі «Шанс» розглядалаяся на засіданні 24 сесії Білоцерківської міської ради (див. з 31 хв. www.youtube.com/watch?v=St2ikLrhLKE)
Попри висловлювання депутатів про збереження центру «Шанс» як цілісного закладу, міський голова створив робочу групу з представників служб виконкому, депутатів та громадських діячів, більшість яких є прихильниками влади. Після першого засідання стало зрозуміло, що рішення комісії буде не на користь наших дітей.
Просимо Вашого втручання та захисту прав наших дітей на повноцінну реабілітацію.

Немає коментарів: