Ми допомагаємо дітям з інвалідністю стати самостійними

пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

Pro i Contra або продовжуємо тему соціального замовлення

31 жовтня разом із закінченням різних святкувань (Жовтнева революція, народження комсомолу, архітектора, ненасильства, хелловін) закінчився і черговий етап впровадження соціального замовлення у Білій Церкві. Вірніше, подолання стереотипів, страхів та побоювань плюс - недовіри, розчарувань, сібурде та відвертої протидії.

Цього дня відбулися:

1. Навчальний тренінг для представників владних управлінь, які будуть замовниками (розпорядниками коштів) у соціальному замовленні і делегуватимуть своїх представників до складу конкурсної комісії. Процедурам і механізмам діяльності цієї комісії був присвячений тренінг, який провів експерт проекту Андрій Крупник - директор Одеського інституту соціальних технологій, один із розробників механізму соціального замовлення в Україні. Половина із майбутніх замовників цей вкрай важливий захід проігнорували. Поки що в чиновництві перемагає CONTRA.
Попри це, захід виявився неймовірно продуктивним, адже вдалося детально проговорити з учасниками всі ключові процедури роботи конкурсної комісії, виписати їх покроково.




2. Семінар для представників громадських організацій: «Участь у конкурсі соціальних проектів: конспект вигод для громадської організації».
На семінар ми запрошували учасників в основному через Фейсбук і особисті контакти. Вийшло веселіше, але й не менш корисно. Сподіваємося, 30 листопада на тренінг з підготовки проектів на конкурс соціального замовлення прийде багато майбутніх учасників конкурсу.
Однозначно ставимо PRO.
У підсумку можемо зауважити: нам поки що не вдалося досягти суспільного резонансу щодо соціального замовлення, а також порозуміння з керівниками управлінь, які мають бути замовниками (розпорядниками коштів).

Знаємо, що ряд посадовців посилається на непоінформованість, хоча хто заважав їм побувати на першій інформаційній зустрічі з Андрієм Крупником, де детально розбирався механізм соціального замовлення і на яку ми запросили усіх посадовців міськради, депутатів? Міський голова Геннадій Дикий чомусь знайшов для цього час.

Не хочеться вірити, що на заваді стали людські амбіції. Але якщо так - ми спробуємо в особистих зустрічах зрозуміти, що зробили не так і знайти порозуміння. Очікуємо взаємності.

Ймовірніше, непорозуміння владнаються, і ми всі разом успішно втілимо намічене. Ми зацікавлені втілити механізм соціального замовлення, а для міських управлінців це тест на уміння і зацікавленість налагоджувати співпрацю з організаціями громадянського суспільства.

Зовсім скоро прийде час відповідати кожному, хто займає певну посаду, що він/вона зробили доброго для громади. Аби не довелося не тільки позичати у Сірка очі, але й відповідати за свої дії чи бездіяльність. І це буде не вистава " люстрація" після Революції Гідності, а справжній "розбір польотів" з найсерйознішими оргвисновками.

Немає коментарів: